Sunday, May 1, 2011

aKulah sUpErheRo

cerita berlaku mase 2 jam sebelum ak balik ke shah alam cuti sem . malam td la sng cakap , selepas selesai ak gulung² baju untuk dimasukkan dalam beg askar aku tuh . aku perlu amik dua orang rakan ak kt kolej dalam uitm sebab diorang balik same bas ngn aku , lagi pun diorang berdua ade nak tumpang barang untuk diletakkan di rumah sewa ak . lepas sembahyang maghrib ak pun meminjam kerete kancil kuning bumble bee housemate ak untuk masuk uitm . walaupun kancil tp lajunya seperti kuda laut . boleh pegi 140 ooo kete tuh . ok , aku janji nak pick up diorang pkol 8 , disebabkan da lambat ak terus gerak dengan ber t-shirt sambil berkain pelekat je .


sampai je selekoh nk masok pintu depan uitm ak terserempak membe ak amer ngn hazwan . ala amer yang mengajuk orang tersedu dalam perpustakaan dlm entry sebelom nie . dy dan hazwan masuk simpang tu terlebih dahulu dengan menaiki kereta kelisa dy kemudian ak menyusul dibelakang . masuk je pintu depan uitm tuh , punyelah semangat aku mengangkat tangan sebagai tande hormat kt pak guard uitm tuh , tp pak guard tuh x pandang langsung, kerek sungguh pak guard tuh . rase nk tarik misai dy sampai jd misai mr potato pun ade . setelah lepas dari pos pak guard uitm tuh . kerete amer dihadapan kete bumblee bee yg ak bawak tuh . sedang seronok ak memandu tiba-tiba ..


"baaaaangggg..... eeeyeaaatttt eeeyeaaatttt eeeyeaaatttt ~ ~" lebih kurang macam tuh la bunyi dy , ak xreti nk eja bunyi moto terseret =,='


perghh live depan mate ak tgk sebuah motosikal buatan malaysia iaitu yamaha 125 exsiden terseret 7 meter sebelah kete ak,  dalam loghrat utara dy " motoq tu terseret 7 meter  lalu sebelah ak bak ang! ". motor yang exsiden tuh arah bertentangan , dan nasib baik dy terseret lurus , klo dy terseret masuk line sebelah , mamang dy xsident terseret lalu diseret oleh bumble bee yag ak pandu tu la kn . mase tuh terus je aku memberhentikan kete parking tepi jalan . memang cemas gile la kan sampai lupe tutup lampu kete terus keluar dari kete , dengan memegang kain pelekat ak berlari ke arah mangse , yela takot terlondeh plak kain tu , kang klo terlondeh orang ingt ak nk merogol mangse exsiden tu plak =,='


amer ngn hazwan pon benti , pas2 ade 2 orang gadis yang menaiki moto depan kerete amer pun berhenti . disebabkan ak orang pertame yang sampai kt magse eksiden tuh , rase mcm superhero pun ade . setelah membuat pemeriksaan di tempat kejadian , mangse single rider . merupakan seorang wanita . mangse juge merupakan seorang student uitm tu juga . cedera sedikit di bahagian kepale lutut . seluar jeans nye koyak sikit di bahagian lutut , moto remuk dibahaian lampu depan . punce kejadian mengelak kucing . LOL . kucing cedera sedikit di bahagian kaki , ade darah skit² kt kucing tuh . kucing tuh x mati . besar betul pengorbanan gadis tuh . sekian laporan dari saye mazidol akmal sidek 999 =,=' lepas tuh ak mule tanye gadis tuh .


ni yamha 125 , handle dy bengkok , lampu depan ngn lampu signal pecah 

"awak ok x ? nak anta ospital ke ?" pergh macam dalam drama plak kan, berkilau2 mate keikhlasan ak bertanye kepada gadis tuh . haha bajet superhero


"okok sy ok" sambil membangonkn diri sendiri pas2 duduk di tepi jalan


yg xleh bla tuh, lepas dy cakap ok dy terus menangis . ak nk tergelak tp x boleh sbb orang eksiden xkn la ak kejam sangat nk gelak . yela kate ok pas2 tetibe mcm x ok nangis . 30 saat lepas tuh amer sampai terus ambik phone gadis tuh call sape tah untuk memberitahu yang si sipulan ni eksiden . pas2 amer terus menenangkn dy , ak g kt moto yang handel da senget tuh tolak ke tepi jalan . pastu bersih kan jalan yang ade serpihan² moto td tuh . 5 minit kemudian ade kerete berhenti , lecturer kot x silap ak, terus dy call ambulance . 5 minit kemudian ade 2 orang lelaki naik moto kriss datang , rupe2nye yg amer call td tuh balak si gadis nie .


"macamane boleh xsiden nie ?" muke marah gile balak lelaki tuh tanye , sbb dy bajet orang yg langgar


"mengelak kucing" ak membalas , terus terdiam balak dy tuh


"da da jom orang bawak balik" dy terus angkat awek dy tuh nk bawak g mane pon ak x tahu


"eh tunggulah dulu , da call ambulance da" lecturer tuh membantah tindakan balak gadis yg xsiden tuh


"da jom-jom ikut orang , ambulance lambat sngt" pergh kerek gile balak gadis tuh jawab secare marah² lalu membawa awek dy tuh pergi


ak hazwan ngn amer panas tengok riaksi balak dy kerek nk mampus tuh , malas layan terus chow dari tempat kejadian .




pengajaran cerita : bile da eksiden , jagan sesekali buat kepale nk p anta mangse eksiden la ape la , tunggu sehingge ambulance dtg . ni x , boleh plak dy marah ambulance lambat la bagai .



5 comments:

ceLy. said...

gile la. O_O

biskut.marie said...

ai ? selamatkn orang pun kene gile ? haha

ceLy. said...

tak, maksod aku pakwe si mangsa.

cikpuanmudanurul said...

erk nape tak balas balik je? ckp je dy yg accident tak bising kau nak gelaba bagai ambulance lmbt lah apelah.ckp time kasih tak kt korg? tak phm beno org cenggitu.nasib aku accident sume org tlg :)

biskut.marie said...

org hotkebabom mmg la, klo semut gigit pun orang ramai dtg tolong , siap maki2 lg semut yg menggigit org hot tuh . wkwkwkw