Monday, May 23, 2011

ber - jiMba²

mengikut kamus dewan bahasa edisi siasat , berjimba² bermaksud bersuka-ria atau beronok² dengan kwn² . so sunway lagoon menjadi tmpat kami berjimba² . bile da bosan time cuti sem ni mesti nk berjalan , 2 minggu lepas g sunway lagoon dengan sahabat² uitm arau ak , diorang nie sume dok area selangor je , sng nk dtg . tp ade sorunk tuh dok bidor perak , datang jugak untuk berjimba² . semangat dy ade bagos walaupun bende ni plan last menet . plan ari ahad ngn bdak² lelaki kt uptown . diorang soh ak create event kt fb mlm tuh . tp hari selase br ak create event tuh padahal hari khamis nk pegi . kire ok la dr 14 org kwn² ak invite 10 org yg pegi . so malas nk bercerita bnyak layan je la gambar² kami berjimba² di sunway lagoon . gambar ni ak edit gune 1 effect je everydayboost-vintage . nk bg nmpk mcm cuaca cerah skit dan nmpk vintage . padahal mase tuh g hujan gelap je langit . k layan~ 

camare: nikon d5000 ameer punye
photo taken by : Muzakkir
edited by : Muzakkir
software used : photoshop cs5
effect : EverydayBoost-vintage
date : 12.05.2011
location : sunway lagooon

|
|
|
|
V



ok ni kawan² arau ak yg kepale same² senget . muke riang je nk masok SL


gambar ni klo zoom out skit , nampak la rimau belang kt blkang tuh besar habaq ang . bole tunggang mcm singa dlm cite narnia tuh . yareeba angrea~ angrea~


ak saje je letak gambar ni , bg menarik minat pembace untuk layan blog ak, disamping menggiurkn jejake² diluar sana -,-' gamba ni bkn ak yg snap, sbb time ni ak tgh naik natang tuh . nk terberak owh bile pusing²


ok ni la amer hasif , dy la yg mengajuk org tersedu kt library dlm entry b4 dis . dy jgak yg bg ak converse free2 je mase bufday ak taon lepas . tq ameer


sume muke kekenyangan lepas mkn , terutama yg hujung skali tuh , sampai bersilang² kaki dy posing mane xnye 10 hinggit nasi dy tuh , hahaha kompem dy panas ngn ak nye pas ni . (baru ku puas)² haha


bile diorang da dpt kamera , xnk lame plak kn diorang bergamba . kepada jejake² diluar sane , jika berminat dengan mereke boleh la mengisi borang dan hadir ke sesi uji bakat di Cmart arau pd tahun arnab -,-'


yg ni ak x pakai effect tuh . ak pakai sephia vs black and white + motion blur . motif ak letak gambar nie ? saje nk bgtaw dunia , yg dua org kwn ak nih br beli kasut baru . haha


ok yg nie polaroid canvas . dekat 20 minit ak edit pic nie , lebih 40 layer ak buat untuk menghasil sekeping roti canai kauh kari dal =.=' sekeping gamba ni .

k tu je bye =)

9 comments:

NAD said...

gmbr kapal 2 aku rse aku amik kotboleh tk promote sikit nama aku muz ??? HAHAHHAHAA..terbaik ! gmbr lawa..

TheChekJah said...

shine la gambar.... cantik....

biskut.marie said...

nad - a'a kau yg amikn . sbb kau takot naik mende tuh . haha nk kne letak name jgak ke ? okok ak letak

thechekjah - tq :)

NAD said...

eh muz mesti la kne letak.tp aku tk rse aku amik pic 2 muz.aku amik mesti gmbr 2 senonoh sikit.ahahhaa.aku rse kau la yg amik.ahahahha

aJieM_iyMa said...

muz ni kan! kalau tak bahan aq mmg tak boleh kan?!!!! isshhhh! ckp je la yang kau jeles tak dpt mkn nasi rm10! HAHAHA.. ngeeenggg!!!!

nad - kau dah pandai eh amik pic!!
-.- yang muz pulak bleh pulak pilih pic tu.. tapi aq perasan yang nampak a.k dlm pic tu.. nad ebattt!!! HAHAHAHA... :D

biskut.marie said...

nad - kau yg amik la , sbb ko sorunk je x naik time tuh . pentakut . xnk ngaku plak tuh . haha

ima - tajam mate ko . ak pon br pasan ade a.k kt pic tuh , papepown SUMPAH ak x jeles ngn nasi 10 inggit ko tuh haha

aJieM_iyMa said...

ta baik sumpah weh! kau en da besar.. ishhh3... haaa, kau tak nmpk a.k ye?? abis ape yg kau nmpk??? haaaa, aq taw ape yg kau nmpk! HAHAHAHA... ngeeenggg!!! -.-

biskut.marie said...

ak nmpk antu makcik karipapdengan pau nya . sengal ima . ak letak gambar tuh saje je nk buktikan yg kite masok sunway lagoon tuh . kang x der gambar main2 kt park dlm sL tuh org kate mmbongak plak . haha ngeng

Anonymous said...

KACAK JUGAK KWAN KAMU