Friday, February 25, 2011

Aku, Dia & Vintage Photo Contest :)

WOW ! aku suka la TAJUK dan CONTEST ini .
dah MENARIK minat aku nak JOIN!
MARI kawan-kawan, kite pakat JOIN.




ok, aku join . 1st contest dlm dunia blog yg ak join :)

ini gamba aku
ORIGINAL daripada aku 
xder nk copy² photostate ke scan ke 

|
V

original



vintage


1 gamba je . ak nk polaroid tu !! haha

 TAG membe² : atoto , oRange , Fad

Wednesday, February 23, 2011

sEjarAh kePaleKu mEnjAdi sEngEt

aku seorang yang pendiam ketika berada di tadika . walaupun aku seorang yang pendiam, tidak bermaksud aku sedang membuang air besar didalam seluar . jujur ku katakan, aku tidak pernah ada sejarah² terberak dalam seluar semasa ak berada di tadika , sekolah rendah , mahu pun di asrama , apakan lagi di universiti . pendiam yang ku maksudkan itu . aku jarang bercakap bersama rakan² , suka buat hal sendiri , dan agak tenggelam dan tidak menjadi perhatian gadis² di tadika yang bernama "Pasti Nurul Hidayah" suatu ketika dahulu . semasa aku kecil hingga lah ak darjah tiga aku tinggal di rumah nenek ku di kampung yang berada di Sijangkang . ini bermakna cerita ni berlaku sewaktu aku masih kecil dan berada di kampung .



berbalik kepada tajuk entry . aku mula berubah , berubah dari seorang yg pendiam kpd seorang yg lebih meriah , seorang yg suke merepek bercakap dan membuat jenake selepas satu kejadian buruk menimpa ku . ok cerita bermula . Paaaaaaaaaaaaaaaada~ suatu hari , amboi da mcm cite sang kancil dgn buaya plak . ok siyes² . mase aku tadika 5 tahun ayah aku baru membelikan basikal 4 roda untukku , wah teruja sungguh aku ketika itu rasa seperti planet marikh itu aku yang punya . hendak saja ak tangkap gambar basikal 4 roda ku itu dan upload di wall facebook ku .( nie yg kecik² da bercamera + ber iT nie . ak merepek =,=') . aku mmg teruja ketika sngt ketika itu , boleh katakan tiap² petang aku bermain dengan basikal 4 roda ku itu di jalan raya yg berhadapan dgn rumah nenek ku.

ha mcmni la beskal tu . sbb ak ingt lg tayar beskal aku tu warne dy mcm ais cream pelangi padel pop .

sehinggalah suatu petang yang damai , ketika aku seronok mengayuh basikal 4 roda ku itu , aku merasakan aku sudah berada jauh dari rumah nenek ku . (padahal x jauh mane pown masih nmpk lg rumah nenek ak tu , budak²kn mase tu , jauh sikit je da rase jauh cm g kampung sebelah =,=') . so aku bercadang untuk membuat u turn untuk ku tidak rase jauh dgn rumah nenek aku . asal ayat aku cm keling tetibe nih =,=' . dalam mase aku hendak membuat u turn tu , baru je ak pusing setengah , tiba-tiba ......

vrooommmmmm~~~~ bang !!!!! sebuah motorsikal buatan Malaysia yang sedang laju melanggar ku . lalu aku tercamapak ke kampung sebelah . yang tercampak tu sumpah ak menipu =,='

aku dalam keadaan terbaring hanya separuh sedar ketika itu , aku hanya sedar tayar yang berwarne ais cream pelangi padel pop basikal 4 roda aku itu tercabut berguling² masuk ke parit di sebelah jalan itu . waktu itu kepale aku berdarah teruk , jiran aku yang sedang menyapu daun² kering di halaman rumahnya itu ternampak diriku yang disondol mat rempit td . dy berlari ke arah ku dan mengangkatku masuk kedalam keretanya dan selepas itu aku tidak menyedarkan diri . beberapa jam kemudian sedar² je aku da ade dkt klinik yang berdekatan .

pengajaran cerita : jgn sesekali membuat u turn tanpa menoleh kebelakang !

sedikit nota ringkas
selepas kejadian tu lah aku tidak menjadi seorang pendiam dan berubah menjadi seorang yang suka berjenake , sbb ramai kawan² aku kt tadika pelik melihat perubahan perangai aku . mungkin juga sbb pendarahan yang teruk di bahagian kepala aku ketika itu . jika umur mat rempit tu panjang lg , marilah kita semua ramai² mendoakan dia menjadi budak masjid skrg .


Biskut sOny vEgAs pRo 9

Ape tu sony vegas pro ?


Sony Vegas adalah non-linear profesional editing system (NLE) awalnya diterbitkan oleh Sonic Foundry, sekarang dimiliki dan dikendalikan oleh Sony Creative Software. Awalnya dikembangkan sebagai audio editor, akhirnya berkembang menjadi sebuah NLE untuk video dan audio dari versi 2.0. Vegas multitrack ciri-ciri video real-time dan editing audio pada track terhad, sequencing video resolusi-bebas, kesan kompleks dan alat compositing, sokongan 24-bit/192 kHz audio, VST dan DirectX plug-in menyokong kesan, dan Dolby Digital surround sound pencampuran . Ini direka untuk Microsoft Windows XP, Vista dan 7. Pada bulan April 2007, Nokia bersama-sama dengan AMD bersama-sama menunjukkan versi 64-bit Vegas berjalan di Vista 64-bit.


Tingkat pelanggan Sony Vegas Movie Studio versi (sebelumnya berjudul VideoFactory dan Screenblast) saham antara muka yang sama dan pangkalan kod yang mendasari sebagai versi Vegas profesional, tetapi tidak termasuk ciri-ciri profesional seperti alat-alat composite canggih dan sokongan 24p mengedit, juga tidak mengandungi kemampuan untuk membakar DVD atau Blu-Ray Disc (tanpa disertai perisian DVD Architect Studio). Dalam keluaran sebelumnya, video editing sebahagian daripada suite profesional boleh dibeli secara berasingan dari Sony DVD dan Blu-ray software Disc authoring, DVD Architect Pro (sebelumnya disebut DVD Architect; DVD Architect Studio adalah versi pelanggan), maka pakej yang disebut ' vegas + DVD 'menjadi sedia sementara Vegas 7 keluar. Sejak keluaran Vegas Pro 8.0, baik DVD Architect Studio Pro 4.5, Vegas Pro 8.0, serta Boris FX LTD dan Magic Bullet Looks Movie HD semua dibundel bersama-sama dan tidak boleh dibeli secara individu.







senang cite sony vegas pro nie ialah 1 software yang paling sempurna untuk mengedit video . sony vegas pro 10 baru je kluar, so keygen dy x der lg . sony vegas pro 9 nie pon kire baru lg la




so care-care nk memasak(menginstall) biskut sony vegas pro 9 :


download link sony vegas pro :
http://www.sonycreativesoftware.com/download/link?id=4209.1


download link keygen sony vegas pro :
http://www.mediafire.com/?njzmy4dinzm


1) da download kedua² file tu . install sony vegas pro tu dlu .
2) ok , da abis install jgn continue as trial . g dkt keygen yg korunk dL td . extract file tu .
3)kemudian clcik keygen ! ok folo step video bwh ni . untuk patch sony vegas pro tu !


video

5) lepas je korunk patch n enter serial number ngn activation key . maka secara rasminya korunknye sony vegas pro adalah full version ! hoho selamat mencuba !


sedikit nota ringkas
ak gune sony vegas pro nie mule² dlu untuk wut video DOTA ak . tp ak da benti bermain dota da . so x mengedit video da . lgpown ak x berape pro nk gune sony vegas pro  nie . kene bnyk rujuk tutorial sony vegas pro 9 kt youtube klo korunk nk pro mengedit video . dgn sony vegas pro nie jgak korunk leh wut channel sendiri . mcm anuarhadi channel yg kt utube 2 . tp kene la ade camare yg leh record video . klo x tahu gune button tu ke button nie ke . sng je . rujuk youtube n google :) 

Saturday, February 19, 2011

niAt nk aPpy² tP.....

ok cerita nie mase ak form 3 . teringat lagi mase tu semua baru je sampai kt asrama , baru habis bercuti . malam tu seperti biasa la baru sampai asrama ade je bende ingin diceritakan, yang sorunk tu pergi bercuti la pergi balik kampung la , pergi ke situ² sana sini ♫♪♫♪ la . ok dipendekkan cerita masa kawan² semua sibuk bercerita aktiviti di waktu cuti saya <--- tajuk karangan dajah 1 , tetibe kedengaran bunyi dam dam dum bunyi mercun kt luar ! seorang daripada rakanku melihat apa yang ada diluar . selepas dia  mengenalpasti ape yg berlaku diluar , dia terus masuk kembali ke bilik lalu dgn teruja dy berkata


"kawan-kawan kt luar ade bunga api merdeka!!!!" sambil mukanya riang seperti usop dlm antu kak limah =,='


ak lupe mase tu ade raye cine ke ape sampai ade bunga api . selepas semua rakan-rakanku mengetahui ada panorama bunga api yang meriah di luar . mereka meraka semua berlari keriangan sehingga memegang tangan rakan masing² sambil menyanyikan lagu rasa sayag♫♪♫♪ . yg tu ak merepek =,= . yg nie betol , mereka semua belari ke hujung koridor untuk melihat bunga api yang sedang rancak mengapikan bunganya . mase tu kami berada di tingkat 3 jika x silap ak . ditambah pula asrama kami berada di atas bukit la jgak . tp xder la tinggi mcm genting highland . HOH ? so pemandangan melihat bunga api ditempat tinggi begitu meriah . boleh kata hampir dekat 8 orang yg berada dihujung koridor tu melihat bunga api sambil terjerit² keriangan seperti beruk mendapat iphone ! boleh kate setiap kali bunga api tu meletop kami menjerit , teramat la bising !!! tiba-tiba .........


ZASSSSSSSSSS... seorang dr rakan ku "nanton" panggilanye , rasa belakangnya seperti dilibas ekor ikan pari  yg sedang hamil 3 bulan stgh(padahan rotan biase je) . mmg dy terkejut + sakit la kn . dengan hati yang agak panas ditambah pula jus mengkudu yg baru diproses , dy termelatah sambil niat untuk memarahi siapa yang memukulnya itu . 


agak² klo libasan nie yg kene mase tu mahu lumpuh di bahagian telinga sebulan =,='



"oooohh pantek" <---- loghrat nogori sembilan ( mungkin terlalu sakit libasan yang terkenanya itu )


nanton berani mencarut kerana mungkin dalam fikirannya , rakan² nya berniat ingin berguraw yang melibasnya . kami semua terdiam selepas terdengar jeritan kesakitan yang dialami si nanton nie dan tertanye siapa yang melibas dia . dengan muke ingin tahu , semua menoleh kebelakang dan melihat gerangan orang yang melibas sahabat kami itu . dengan keadaan terkejut + takot semua lumbe lari masok dorm . rupenye² ustaz a.k.a warden asrama kami . dalam masa kami berlari tu mmg tergelak tp menutup mulut . yela selambe je si nanton tu mencarut dan carutan itu ditujukan kepada seorang warden . hahahhaha , sumpah kenangan ni lawak bagi ak ! nasib baik ustaz tu x keja sampai masok dorm . mungkin dy da malas layan perangai budak² asrama ni .


pengajaran cerita: pasang lah sidemirror dibahu anda , supaya kita boleh mengetahui siapa yang pukul belakang kite =,='


sedikit nota ringkas
sumpah sedih kt si nanton tu , dy mmg seorang budak baik dikalangan rakan² kami . yang lawak tu antara kami yang jahat² nie dia yang mendapat libasan ikan pari tu . paling x boleh bela semua terbangang lepas tahu yang pukul tu ustaz . ak rase first time ustaz tu terima carutan dari pelajar depan² muke dy . kalau rakan² ak yang ade mase tu terbace entry nie mungkin mereka akan terkenang semula  :) indahkan kenangan di asrama !

Friday, February 18, 2011

pEsaNan bUat sAhabaT

ak da malas nk ckp dpn² , ckp depan² pon x jd ape . buat x tahu je . bukti kukuh , tgk iP address je da kantoi . so bile orang yang terase buka blog nie terbace ke terperasan ke . pK² la sendiri . ak nie x sebaik mane nk menasihat korunk . sampai kengkadang ak nasihat je , ak yg kene nasihat balik . so ak diam je skrg . tp diam pon kne lg . dulu ak salalu bahan kengkawan ak mase kt skola . mungkin ini plak mase ak kene bahan . yela hidup ni mcm roda kn ! ape masalah kt blog ak pown ak x tahu sampai korunk nk main name bapak ak . lantak la lepas korunk bace blog nie korunk nk perli ak ke ape . sendiri pK, masing² da besa. kt rumah main name bapak ak x kesah lg . kt fB pon main name bapak lg . nie sampai kt blog ak pown korunk nk main name bapak . jgn sampai bapak da x de nanti baru nk berhenti main kutuk² bapak nie ? 1 bende je la ak nk ingtkn . dosa ngn tuhan , tuhan boleh ampunkn lg . tp klo dose kite dgn manusia , belum tentu manusia tu nk maafkn ! mmg jd carry mark kt akhirat nanti la . ape salah ak ? klo ak ade buat salah tolong la gtaw ak . ak minx maaf . ak x sempurna .



salah ke seorang lelaki buat blog ? jambu sngt ke bile seorang lelaki buat blog ? sampai nk kne perli² ? mcm FUCK ! ak buat blog cume nk tulis ape yang ak nk tulis . x usik sikit pon bulu ketiak bapak korunk !

Thursday, February 17, 2011

biLa teKnOLOgi disAlaH gUNa

Seorang dari rakan sekolahku nama panggilan dia jubrok . jubrok ada membawa camera digital sony gempak  la tp bkn dslr mase kami berada di tingkatan 5 . tujuan dia membawa camera itu untuk mengambil gambar² bangunan² & aktiviti² yang sekolah kami jalankan untuk dibuat isi² buletin perpustakaan dlm bahasa arabnya manaratul ahmadi rasanya . berbalik kepada cerita , setelah tamat waktu persekolahan, kami beramai² pergi ke dewan selera yg bersebelahan dengan aspuri . setibanya kami dihadapan dewan selere itu tiba-tiba pandangan si jubrok ni tertarik dengan sesuatu yg cantik tertarik kau memang da booM ? dia terlihat kepada seorang tukang kebun sekolah kami yang sedang sibuk membetulkan wayar² di dinding dewan selera itu sambil posisi nya membuatkn gejolak nafsu si jubrok melonjak tinggi untuk menggambil gambar pekebun tersebut . tanpa membuang masa ......


kecet! kecet! kecet!


taaa daaa !!!!!!!!!!!!!!!!!!

pEkebUn yG sEdut-sEdutan ♫♪♫♪ sEngGol-sEngGolAn ♫♪♫♪

mari zoom lg
|
v
ammmboiii~ kemean lapo lagi muntut dy ye~

tamat. hahaha

sumpah ak asik tergelak je time buat entry nie . aku buat entry nie sekadar hiburan bukan nk mengutuk ke ape ke . muke pekebun tu pown x nampak so x de la membuka aib sesiape pown . mmg darah muda yang sentiasa ingin kan hibuaran , sampai teknologi pon disalah gunakan ! kehkehkeh


pengajaran cerita:  gunakanlah teknologi dengan betul

sedikit nota ringkas
aku jumpe gamba nie dalam folder gamba² skola lame ak dalam laptop ak nie . tetibe je ak rase nk buat entry pasal tukang kebun nie . bosan² . tp kn ak rase la, klo tukang kebun tahu ak buat entry pasal dy mcm nie . mesTi dy benti keje sebab malu . hahah da da ak malas nk merepek ! k bai

Wednesday, February 16, 2011

pEdAs tP beRkHAsiAt

selepas penat beriadah di petang hari di kolej aku dan beberape rakanku pulang ke rumah . sampai² rumah, keadaan langit yang semakin menggelapkan warnaya (maghrib) , anak² jiran masih lagi bermain² di jalan yang berhadapan rumah kami .  masing² dgn keadaan yang masih berpeluh dibahagian² tertentu memberhentikan motosikal masing² di hadapan rumah . kemudian , seorang dari rakan kami nama panggilanya "nan", menjatuhkan bola dipeganganya lalu bermain dgn bolanya itu . (jgn pK bkn²)


tiba-tiba kedengaran suara....


" main bola ja tahu , malam x tidoq , bunyik lagu ja " seorang daripada anak perempuan jiran rumah sebelah kami menegur .
Nan hanya mampu membalas dengan muka yang agak malu bercampur dengan senyuman sinis nya kepada budak yang baru berusia kira² darjah 2 kot jika dilihat saiz badannya . selepas ditegur , nan terus menceritakan kepadaku , aku hanya mampu ketawa bercampur dgn sedikit perasaan insaf yang timbul di sudut hati aku ini . ingin saja aku sumpah seranah tujuh keturunan tidak boleh membuat bising didalam perpustakaan arau kepada budak itu ( merepek =,=' ) . nasib baik budak tu menegur bende yang betul ditambah pula dengan muka dia yang comel sambil menjilirkan lidah nya selepas menegur kami . insaf ²

       TAPI  
pengajaran cerita : dengar ape yg dikata , bukan melihat siapa yg berkata . even seorang budak yang tidak matang lg menegur sesuatu bende yg baik . kita harus menerimanya , bukan menyumpahnya . wkwkwk
sedikit nota ringkas
rumah sewa kami nie memiliki 2 gitar elektrik 1 gitar kapok , ditambah pula dengan seorang rakan kami *nama dirahsiakan yang baru membawa 3 biji speaker yang kalau letak bulu hidung depan speaker tu pown leh terbang sebab bunyi yang dikeluarkan mengahasilkan angin yang kuat dari speaker tu . sO , mmg boleh dikatakan tiap² malam kami dok pasang lagu kuat² + bunyi gitar yang xnk mengalah . tp syukur alhamdulilah jiran kami nie baik² belaka sebab x pernah lg la jiran dtg memalam buta sambil membawa senjata² yg tidak diluluskan oleh sirim serbu soh senyap . haha

Friday, February 11, 2011

Biskut aPPle maC !

OK entry kali nie ak nk tunjuk korunk macm mane nk buat laptop korunk jd seakan² apple mac book !
kepade peminat apple , yg x mampu nk bli mac . buat mcm nie boleh la . 

sebelum
|
v
selepas

Video yg ak buat nie x berape jelas , bace je la instruction nk install bende ni kt bwh tu .

video




care² memasak(menginstall)  biskut apple mac :

1) setelah dL installer extract file yg da dL 2 .
2) setelah extract file 2 jgn install dlu .
3) pegi ke "Control Panel\User Accounts and Family Safety\User Accounts"
4) click "change user account control setting" , drag kedudukan meter dr takuk ke-3 sampai ke takut yg pling bwh skali . bile da ubah , laptop perlu di restart . ok restart dlu
5) setelah restart baru click "Snow Transformation Pack 1.5" ntok install
6) setelah install laptop korunk perlu direstart skali lg . so restart 
7) ok da siap biskut apple mac . laptop korunk kelihatan seperti apple mac kn ? 
8) ubah setting rocket dock korunk, dan hias or tambah icon yg korunk nk letak kt rD tu .
9) untuk nampak lebih bergaye , gune safari browser sbgai default browser korunk :)
10) selamat menjamu selere .


sedikit nota ringkas
ak masih br menggunakan video recorder tu . bile ak record skali dgn sound , sound ngn video x bergerak same dan akan memeningkn korunk bile tengok . so ak buat video tutorial yg x berusare . n ak rase masih ade lg kekurangn dlm video tu . sebarang kesamaran boleh la tinggalkn komen ye .

biLa mAta mEnjaDi bUta

ok crita nie berlaku mase ak form 1 , mase tu ak baru je masuk asrama . pada suatu malam yang agak sejuk seram di asrama ak yang berada di pelusuk kampung asahan . mase ak form 1 dorm ak dkt tingkat 4 , tingkat paling atas skali la sng ckp . malam tu ak tido mcm bese , sampai lah satu mase ak terjage dari tidur . ak amat terkejut sekali selepas terjage dari tidur itu kerana semua kwn² sedorm ak semua x de . dalam kepale otak ak mase tu ak cume pK sampai aT kwn sedorm ak nie pegi subuh x kejut ak T_T . ak dalam keadaan kelang kabut , yela budak baru masok asrama kn . normal la meter ketakutan diowng setinggi gunung kinabalu . nie jujur ak cakap mase tu ak mmg penakut la , budak mentah lagi kan .


ok berbalik kpd cerite , lepas ak sedar dalam dorm ak da x der org . ak teros je berlari keluar dorm nk cek selipar . mane la taw diowng nk prank ak ke ape ke . keluar dorm je ak tgk tinggal selipar ak sorunk je ! mmg bertambah naik la meter ketakutan ak , kali ni tinggi gunung everest . dgn tanpa pK panjang ak sarung selipar ak terus belari pergi ke musolla(surau) . sbb mase tu ak rase macam subuh , mungkin diowng semua pergi subuh la kot . ok jalan nk pergi musolla dari asrama lelaki mmg agak anker skit la . kire jaoh dy ade jgak dlm 50 meter . kne naik tangge ade la dkt 28 anak tangge dkt susur gajah(name jalan tu) . mase ak belari tu , mmg ak x pandang kiri kanan , sbb ak takot sngt oOoo ..


sampai² je dpn musolla tu , ak punye meter ketakutan naik mendadak kali ni x taw tinggi gunung ape sbb ak tgk musolla tu gelap x de org . mmg mase tu ak cemas takut plus kelangkabut yela mase tu kebudak budakan  lg kn , dlm kepale otak ak mase tu pK mungkin diowng sume g sekolah kot , ade program ke kt skola . dgn keadaan yg serabut ak berlari teros g skola pulak . sampai dpn sekola pon same xder orang + gelap , mase tu meter ketakutan ak da tahap maksimum +  dalam kepale otak ak da terpK macam² da . teringat cerite sundalbolong la block 404 la . dgn hati yg redha ak lari lintang pukang balik ke asrama . dlm perjalan ak berlari tu, time kt tangge susur gajah td tu kn . tinggal 10 anak tangge lg nk turun ak tergolek mcm ayam golek madu yg baru dipanggang . sakit gile doe , sumpah ! tp dlm keadaan yg sakit tu jgak ak sambung lari naik dorm ak balik kt tingkat 4 tu .sampai je dpn dorm ak boleh plak terlanggar pintu pastu tengok semua selipar bdak² dorm ade . ak teros masok naik atas katil ak tgk semua kwn²ak ade . ade sorunk kwn ak tu hanan name dy , dy tu sedare ak la sng ckp, katil dy sebelah ak . dy terjage sbb bunyi bising ak terlaggar pintu td . dy tanye ak .





" ko kenape ni k' ? kelang kabut je ak tgk , berpeluh² lg " sambil reaksi muke dy pelik (tgh mamai)


" eh x de ape la , sekarang pukul bape ea ?  " sambil menarik selimut ak
dy mencapai jam loceng atas loke dpn katil dy lalu menjawab " pukol 3 "


" owh ok , tido dlu " mmg mase tu dlm kepale otak ak pK ape bende yg terjadi kt ak sebnanye .


pengajaran cerita: basuh lah kerete sebelum tido =,=' sumpah x lawak !


sedikitnota ringkas
beberape hari selepas kejadian tu ak cerite la ape yg terjadi mlm tu kt sume kwn² ak, ade yg gelak ade yg takot . bengkak ak jatuh tangge tu pun ade lg mase ak cite kt diowng =.=' diowng ckp KENE TUTUP MATE la tu . ak x nampak hantu , tp mate ak kne tutup xnmpk org . senior pun ckp mcm tu . duduk asrama nie standart la kne bende² tu , kne tutup mate la kne himpit la . tp itu la pengalaman ak kne kaco mule² masok asrama yg ak x leh lupekan sampai sekarang .

Thursday, February 10, 2011

Kerna sEbatang pAip

setelah ketiduran yang begitu lama , diriku terjaga di petang hari . sedar² sudah pukul 4 petang , zohor tidak sembahyang lagi . lalu aku menguatkan diri untuk membangunkan sebuah sekolah kanak² khas haha merepek . membangunkan diri ku yang masih dalam keadaan separuh sedar itu untuk membersihkan diri(mandi) . dalam masa yang sama , perut ku terasa amat tidak selesa sekali . tanpa rasa ragu² , aku mencapai kain tuala petak² ku itu lalu dililitkan di pinggang dan terus menuju ke jamban yang bersih lagi harum dimata kanak² pada era 60an . setalah masuk dan mengunci pintu jamban itu lalu ku tanggalkan tuala petak² ku dan menyangkutkn nya diatas pam jamban tersebut . dengan jiwa yang tenang dan minda yang kosong lalu ku mencangkungkn diriku untuk memuaskan perut ku yang terasa tidak selesa itu . setelah menarik nafas yg panjang lalu ku cuba untuk mengeluarkan hasil² dalam negeri . dalam masa yang sama ku capai kepala paip dan membukanya kemudian . 


lebih kurang mcm tu la ak menjerit


"arghhhhhhhhh sape pulak tutop air nieee ? , nasib baik x keluar lagi " kendengaran suara ku menjerit didalam jamban itu .


haha , mcm bodoh kan ? nasib baik tak keluarkan lagi hasil dalam negeri . lepas je aku sedar ketiadaan air dibilik air ku yang harum itu . dengan hati yang terbuka ak memberhentikan hajatku untuk membuang hasil² seni dalam perutku . dan dengan muka yang agak kesedihan pergi dari tempat kejadian untuk memeriksa punca ketiadaan air . aku menuju ke paip utama untuk mengenal pasti apa masalahnya . ada satu paip di rumah sewa kami yang tidak mempunyai kepala , dan kami hanya menyumbatknnya dgn plastik sahaja . apabila ia terbuka balik , maka terpaksa la tutup paip utama dan menyebabkan paip² dirumah sewa kami ini tidak berfungsi . di pendekkan cerita , ak pown mandi je la kt dpn rumah sambil berboxer menggunakan paip yang tidak berkepale itu .


pengajaran cerita : periksalah paip sebelum membuang !


sedikit nota ringkas
nasib baik ak mandi pkol 4 , jiran² sume dlm rumah  . klo pkol 6 jiran² semua kt luar rumah bersiar², mmg ak x mandi sehari la .

Monday, February 7, 2011

Biskut pHOtoshOp cs5

video

video nie ak jumpe kt utube, menarik ! so, ak download video nie,  lepas 2 cube kt laptop seli lily kwn ak 2 dan ianya 100% works . tp kne follow betol2 step dy ! ak x cube kt laptop ak sbb  laptop ak da ade adobe cs5 nie . mmbe ak sorunk lg bg . tp yg ak punye, setiap kali nk open je adobe cs5 tu kne masok serial no . tp video nie klo ko ikut step dy . ko masok sekali je serial number . lepas tu x pyh masok da . ak nk wut video tutorial ntok bende nie , tp ak kne uninstall balik adobe cs5 kt laptop ak nie . so mcm malas je . ak upload je la video nie .

kenape ak x upload url je ? haha ,sbb biasenye video² ntok dptkn product pirate kt utube akan  di block oleh company product tu . so bile video da di block , mmg xkn play la video yg ak share kt blog ak nie . so ak upload je la . video yg ak jumpe nie x kne block lg , later kompem kene block . ak harap korunk x share link psl entry nie kt fb or mane2 saje . sbb bende² pirate nie susa skit , kang x psl² ak nye blog kne block plak . haha

pasal virus ? ak x tanggung pape klo terjadi ape2 kt laptop korunk . sbb mmbe ak 2 da pkai dkt 1 bln laptop dy lepas install bende nie dan laptop dy masih lg sihat walafiat wadasunat . ak nyer laptop pown ok je . ak ade biskut ak kongsi . ak x suke kedekut ! :) ok lah apepown slamat mencube !

__________________________________________________________

|
\/





DOWNLOAD LINKS: https://www.adobe.com/cfusion/tdrc/index.cfm?product=photoshop&promoid=EBYEU

p/s ok file adobe photoshop cs5 nie dlm 989mb . so klo korunk nk dL pkai bb or wimax ak rase myB dalam setengah hari . klo strymix dlm 3 jam jgak la . so klo korunk nk dL pas2 nk afk plak , jgn lupe ubah setting sleep time or hibernate lappy korunk ke "never" . sbb dL ak berhenti secare automatik bile korunk nye lappy or desktop ter hibernate or sleep .

da install ? ok e2 cume trial . jgn continue as trial

buat nie :

Goto C:\Windows\System32\drivers\etc
Right click the "hosts" file, edit it with notepad

Clear semua hosts file kemudian copy paste bende nie :




# Copyright (c) 1993-2009 Microsoft Corp.
#
# This is a sample HOSTS file used by Microsoft TCP/IP for Windows.
#
# This file contains the mappings of IP addresses to host names. Each
# entry should be kept on an individual line. The IP address should
# be placed in the first column followed by the corresponding host name.
# The IP address and the host name should be separated by at least one
# space.
#
# Additionally, comments (such as these) may be inserted on individual
# lines or following the machine name denoted by a '#' symbol.
#
# For example:
#
# 102.54.94.97 rhino.acme.com # source server
# 38.25.63.10 x.acme.com # x client host

# localhost name resolution is handled within DNS itself.
# 127.0.0.1 localhost
# ::1 localhost
127.0.0.1 activate.adobe.com
127.0.0.1 practivate.adobe.com
127.0.0.1 ereg.adobe.com
127.0.0.1 activate.wip3.adobe.com
127.0.0.1 wip3.adobe.com
127.0.0.1 3dns-3.adobe.com
127.0.0.1 3dns-2.adobe.com
127.0.0.1 adobe-dns.adobe.com
127.0.0.1 adobe-dns-2.adobe.com
127.0.0.1 adobe-dns-3.adobe.com
127.0.0.1 ereg.wip3.adobe.com
127.0.0.1 activate-sea.adobe.com
127.0.0.1 wwis-dubc1-vip60.adobe.com
127.0.0.1 activate-sjc0.adobe.com
127.0.0.1 adobe.activate.com




pas2 save hosts file tu .

ok skrg bukak cs5 tu dan amik mane2 serial number pas2 copy paste

Serials no: 

1330-1635-1352-8927-5820-3349
1330-1278-9815-4667-1269-1895
1330-1947-5871-4193-5006-0555
1330-1027-1517-6831-9575-1718
1330-1244-0833-6951-1437-5575
1330-1267-2085-7609-2257-8799
1330-1486-0071-8156-5469-3378
1330-1237-5786-0700-0186-2939
1330-1033-6467-1529-5885-0556
1330-1936-6762-7798-8209-0189
1330-1164-7235-4284-2048-4065
1330-1744-7327-7615-9428-7986
1330-1846-4760-5967-5579-6226
1330-1546-0052-3855-4896-5744
1330-1821-2072-5533-4088-4629
1330-1299-6503-0823-9466-8405
1330-1702-1203-8696-5604-6229
1330-1583-9693-3585-9760-9381
1330-1971-4830-5668-6067-1762
1330-1912-2628-0850-0232-4869
1330-1148-0472-2735-6555-0617
1330-1544-4195-8131-3034-5634
1330-1886-0283-4688-9152-2034
1330-1118-3174-6558-8260-5378




:)