Wednesday, May 25, 2011

Pee Dee =)

minggu lepas , setelah plan last menet untuk gathering ngn kwn² asrama ak dlu maka wujudlah gambar² nie . tp gathering kali nk berape best x ramai yg join sbb ramai kengkawan asrama ak tgh short sem , 7 org yg pegi ni pon da cukup menghiburkan hati ni . rindu ngn diorang yg da lame terpendam dpt dilepaskn . haha ayat nk gay je . mule² nk plan g teluk batik . tp disebabkn da hampir hujung² cuti sem , masing² mempunyai masalah kewangan jd kiteorang g jenjalan dekat² je kt Port Dickson batu 4 . diorang nie sume kawan ak dr ak form1 lg habaq ang . buat jahat same² kene pukol ng senior same² dush² dan skrng berseronok same² . untuk gamba² kali ni , ak gunekn 1 effect je , vintage mixer . vintage mixer ni nk bg gamba tuh nmpk mcm old skool la nmpk mcm gamba lame² . tp effect nie buat gamba jd gelap skit . ok malas nk cite banyak layan je gamba² nie =) 


camare: nikon d3100 zack punye
photo taken by : Semua yg g PD ni
edited by : Muzakkir
software used : Photoshop cs5
effect : Vintage-Mixer
date : 18-19.05.2011
location : Port Dickson


|
|
|
|
V

hye name sy shahril , boleh pggl sy dafi . bila terasa rindu ♫♪♫♪ ku sebut nama mu ♫♪♫♪ kan ku jadikan kau kenangan ♫♪♫♪ =,='


owner blog gebang's story , dy juge salah seorang kwn ak yg membuatkn ak berminat untuk berkecimpung dlm dunia blog . ok g terjah blog dy NI


ni la amer , klo korunk bace cerita² hostel ak , dy la meer yg ak maksud . sahabat menceroboh bilik komputer mase zaman asrama dlu : ) eh blkng tuh ade mat saleh bkk bj la~ haha ngeng


vroom² mcm F1 x ? dkt doploh minit la kiteorang buat , tp mcm kete dash&kuro je . mesti ramai xtaw kn kete ape tu . ke tamiya taw ? haha kompem x taw


gambar ni ak x edit buang kepale . ini trick , korunk leh try bile g pantai nanti ea . sorunk tanam badan, sorunk lg tanam kepale je, lapik kepale ngn bju tebal pas2 tahan nafas dalam 40 saat kemudian tanam . dalam mase 40 saat tu , korunk tngkp la gambar tu =)


ak paling suke tgk gambar ni , semua gembira , berkumpul sembang gelak ketawa , kawan ak dari form1 nie , bkn sng nk jumpe gathering same² , setahon skali pon susah nk jumpe . yela masing² da g U sane g U sini g U tube -.-'


best oh tgk view matahari terbenam kt pantai , dengan udara pantai yg begitu asyik asyik asyik nya bercinta ha ♫♪♫♪ . mmg aman semua masalah pun lupe time ni .



bile ak pakai vintage-mixer effect ni , gelap gile jd muke ak . tp smart nmpk old skool , haha bajet plak ak padahal da memang gelap . bajet mat salleh plak


nikon dikala senja , ameer di bahagian belakang sedang seronok menulis nama gadisnya dipasir eeeuwww~


gambar nie ak kasi fish eye skit , ak suke gile la view time senja kt pantai ni . 


hye name sy haiyan , sy baru beli BB . ari tuh muzakkir pinjam BB sy untok upload gambar dan update status ketika di PD .


BBq time , ayam 2 ekor habis . air gas 4 botol abis , kuaci 2 bungkus abis , semuanya abg dafi belanje tq shahril . yg penting lepas kami bbq , kami kemas semua sampah dan buang ditempat sepatutnya . cintailah pantai kita haha


hye name sy faiz , org pggl zack . sy la empunya dslr tuh . tp skrg boleh tuju lagu ? trima lagu dr sy yg bertajuk apeeee pon x boleh ~


last pic , time ni kt teluk kemang . damn asl posing ak mcm gay , hye bang(suara bapok) . tp 2kali tgk mcm bruno mars pun ade . mesti korunk x puas aT ngn statement ak ni kn ? haha

k tu je bye =)


10 comments:

FaD VaRvAtOs said...

mekasih promote aku k...hahah! cm butoh!

biskut.marie said...

haha , nk promote blog mmbe pon kne butoh .keh2

mahadi said...

terbaik laa kirr...rindu korang..<3

biskut.marie said...

adurrrnn - rindu ko jgak <3

Anonymous said...

apo pon X buley do...hahahaha

aJieM_iyMa said...

da pandai gune ngeengg ye.. bag0os3!!! nway, smart ah pic! tapi pic last tu, haaaihhhhhh....... bruno mars pale hottt ang! HAHAHA.. ;P

biskut.marie said...

anon - haha apo pun buley

ima - haha x psl² kne kepale hot . ala bkn slalu membajetkn diri . ele jeles la tuh . kau xleh nk jd mcm bruno marss sbb ko pompuan . haha merepk suda -,-'

aJieM_iyMa said...

kau mmg nk kene pale hoott lagi en.. ngenggg! tak pe lah k, aq jadi bini bruno mars je lah.. ngeeh3~ ;P

...:i'm ezza haniza:.... said...

hemmm...smart glerrrr pics

Anonymous said...

tbek la gmbar sunset belakang..tunjuk ajar ku sifu :)