Saturday, March 5, 2011

Biskut dEskTop icoN tOy

ape tu desktop icon toy ? desktop icon toy ialah satu software untuk membuatkan icon² kt desktop korunk meloncat² seperti digeletek di bahagian ketiak , dalam bahasa urdu dy "BOUNCE !" merepek hebat aku nie . care nk memasak biskut tu senang je . just follow step dy kt bwh or tgk kt video tutorial yg aku buat kt bwh nie jgak . 


video
nk clear tgk full screen !

cara² memasak(mengisntall) biskut desktop icon toy :


1) download installer dy .
download link : http://www.idesksoft.com/download.html


2) download yg 32-bit . sbb ak try download yg 64-bit x jd .


3) da download install mcm biase .


4) lepas da install korunk boleh lihat perubahan dengan meletak kn cursor korunk kt desktop icon . dan icon tu akan  menggelupur seperti digeletek di bahagian kening ! dalam bahase jawe timur tgh sumatera dy plak "BOUNCE !" jgak . lalalala~


5) agak² da bosan dgn bounce nie , just uninstall je "desktop icon toy" tu .


6) selamat mencuba . teeheee . k bai

3 comments:

Woofer Storm said...

mcm besh je ni..heeheee tapi mcm mna ea buat video macam kau upload tu?guna apa ea??harap dpt komen kat blog sy...thank..

follow sni^^

biskut.marie said...

ok . da follow balik . neway kt blog ko xder shoutbox ke untok ak komen . haha next week aku buat video tutorial macam mane nk buat video tutorial sendiri ! weee . teheee

aJieM_iyMa said...

da install da... c0omelss je icon2 den lompat2 weh! c0omelss3!!!! tengs biskut marie!! ahaaks! :D