Wednesday, June 1, 2011

ada jalan

ari ni ari pertame ak praktikel . pkol 7 lg da bangon tido bkn main smngt lg kn . xpna2 bngon pkol 7 , slalu tido pkol 7 ade la time cuti sem br ni . setelah 15 minit bersiap² ak pun turun bawah untuk mencari bende² yg sesuai untuk ditelan ketika waktu terbit fajar . bukak tudung saji hanya tinggal pinggan yg berisi kn nasi goreng lutsinar saja . argghh lapar sungguh aku , selongkar² dapur akhirnya jumpa sebuku roti gardenia yg berperisa tuh . ala yg warne kuning² skit manis² tuh . setelah telan 3 keping disertakan segelas air sejuk dr peti ais yg berjenama takashima =,= sumpah jename tuh ak main tibai je , aku pun mengikat sepatu drmarteens yg mcm kasut kilang terbonjol di depan kemudian menggaya kn diri di depan pintu cermin sliding rumah aku tuh . macam bapak orang pun ade bile aku pakai kemeje . tanpa mengikut peraturan semasa ujian jPj ak terus mengidupkan enjin kereta kancil merah ibuku lalu memulakan perjalanan .

sblom ak pergi ke tmpt praktikel aku, ak hantar akak aku kt karangkraft seksyen 16 dy pon praktikel jgak . xpsl² ak jd drebar dy , setelah menghantar kakak aku tuh ak terus meneuju tmpat praktikel . disebabkan ak ni seorang yg sentiasa bersedia lebih tepat lg seorang yg alert la (sape x puas aT ngn statement ak ni leh shut down pc korunk skrg, haha ) sehari sblum praktikel ak da survey kt mane tmpt ak nk berpraktikel tingkat brape no brape pejabatnye . so dengan hati riang tanpa ragu² ak terus menuju pejabat yg berada di atas kedai tuh . sampai ak terus beri salam . buka je pintu pejabat , belum sempat ak berkata apa² , seorang bro yg merupakan pekerja di pejabat tuh berkata "err budak praktikelkn ? sila tunggu tunggu di ruang menunggu tetamu , tunggu sehingga name dipanggil ye" . lalu hati kecil ku berkata sejenak "eh ak g pejabat ke g klinik ni ?" . tunggu punya tunggu tetibe ade seorang lelaki bdak praktikel jgak masok pejabat . bkn main rancak lg ak berborak ngn dy dekat sejam jgak la berborak , yela lame menunggu name dipaggil . sampai satu mase ni ak tersedak + tergelak kate ko .

"eh sembang da lame , seronok sngt bercerita sampai lupa nk tanye name sape" ak bertanya kpd bdak praktikel yg rancak berborak ngn ak td . bkn main lg ak menggunakan ayat mcm dlm drama melayu

"a'a en , lupe plak nk kenal diri . name ak mayer" smbil tergelak dy membalas mungkin kerana ak menggunakan ayat mcm dlm drama melayu

"ape dy mayer ? mayer ?" kurang jelas pendengaran ak ketika itu mungkin effect drpd 3 keping roti gardenia yg ak santap pg td -,-'

"eh bkn lah , maher , alaa maher zain . orang slalu salah sebut name ak , bile ak sebut maher zain br diorang sebut betul" sambil tergelak dy membalas

"ooOOoo maher ~~~~" dlm hati ak tergelak kaw² mcm org yg x berhati-hati dijalan raya =,=' tp di depan dy ak hanya senyum sinis saje . panjang jgak la ak menyebut huruf O mase tuh

lepas je dy bgtaw name dy tuh , boleh kate dari start pkol 9 smpai la pkol 5 ptg asyik terbayang je maher zain mendendangkn lagu insyallah versi bahase melayu kt pale otak ak nih .


nasib baik muke dy x sebijik mcm dy nih , klo x mesti gambar profile picture facebook ak gambar bersame dengan maher zain -,-'

pengajaran cerita : marilah menghayati lirik lagu² maher zain . insyallah ♫♪ insyallah ♫♪ ada jalannya ♫♪

5 comments:

ceLy. said...

haha. mayer.

biskut.marie said...

da mcm john mayer da nma dy

ceLy. said...

agak laaa. hahah

FaD VaRvAtOs said...

dia sengau ke ape maher boleh jd mayer . haha

biskut.marie said...

ish x la . ak yg kurang dengar mase tuh . haha