Sunday, June 5, 2011

berketul² kate ko !

hari jumaat minggu lepas ak ngn adik ak laki sorunk nih g uptown , nk carik kasut . sbb adik ak nie nk kne g kem ape tah , dy xder kasut sukan . ok sampai² je uptown , ak terus menuju ke kedai bundle kasut kt uptown tuh . sbb abg ak pesan kt adik ak nih , klo nk bli kasut bli yg bundle lg tahan lame . ok setelah stgh jam kt kedai kasut tuh , adik ak berjaya mencari kasut yg sesuai untuk bersukan . lepas je kuar dari kedai tuh , ak singgah kedai kasut bkn bundle plak , nk carik sliper . hari² klo ak nk kuar rumah asik pakai sliper abg ak je . klo mcm abg ak kuar rumah , pas2 ak pun nk kuar rumah , terpakse ak main sarung je sliper adik pompuan ak . kecik pas2 ade manik² yg bersinar² lg . da xder sliper punye psl .

ok sampai² usha la sliper yg ak berkenan . mule-mule nk amik warne itam putih je simple lg pon . tp brother kt kedai tuh ckp sliper yg warne itam ni da xder saiz . so dy soh la ak pilih yg warne lain . ok pilih punye pilih ak berkenan ngn warne biru ni . pas2 brother tu suruh ak tunggu jap sbb dy g amik sliper yg saiz ak nk td . sementara ak menunggu tuh , ak terdengar perbualan brother sorunk lg kt kedai tuh tgh sembang ngn 1 lg customer . wah bukan main tough lg badan brother tuh berketul² , siap berantai lg , muke mcm kaki pukul pon ade tp disebab kn perbualan dy ak terus x respect langsung, perbualan mereke seperti di bawah

"dlm uptown ni abg ade 3 kedai kasut , abg la owner 3 kedai ni" brother tough tu promote kedai dy, sbb customer tuh br beli 1 kasut kt kedai tuh . so dy nk jage customer dy sembang² la ngn customer dy tuh .

"owh klo lain kali sy dtg nk beli kasut lg boleh dpt murah la ?" customer tuh membalas sambil menghayun²kn plastik beg yg berisikn kasut yg dy br beli td . (seronok ade kasut br)

"eh boleh² sebelom ko nk bli tu ko tanye la abg . klo ko nk senang sebut je name abg, myB boleh dpt murah" amboi bkn main lg brother tough tu jage customer dy .

"yeke ?  betul ke ni ?" teruja customer tuh membalas

"betul la , ko sebut je name ak , aron ! alaa aron aziz . nora elena tv3, yg pkol 7 tuh" pandai brother tuh berjenake =,='

perghhh muke gangster , badan berketul² tp layan cerita nora elena siap ingt lg pkol brape cite tuh . ilang respect ak . x psl² ak tergelak sorunk kt depan rak seliper tuh . klo da name aron tuh aron je lah x perlu tambah aziz belakang tuh . pas2 xnk mengalah plak tuh nk aaron aziz je . klo dy nk aron salim bacik sumpah ak x kesah .

best sngt ke cite nih ? smpai gangster² muke kaki pukul pon leh layan ? haha

pengajaran cerita : xperlu nk tunjukkan kejambuaan korunk klo da badan tuh berketol² mcm kaki pukol . burok beno rupenye . hmmm


10 comments:

wanda said...

hahaa..cayalahh..

KFK said...

penangan nora elena hahah

biskut.marie said...

wanda - ape yg caya ? brother berketol² tu ke ?

kfc - ak pun xphm senanye . best sngt ke cite² jiwang mcm ni ? adoi

ceLy. said...

HAHAHAHAHAHAHHAHAHA!

tak layan nora elena. -_-"

KFK said...

orng yg xde jiwa je x layan crte cm nie..

munira sajuti said...

KFK la ngoyy, bkn KFC *tetibe. haha weyh, ko pehal xlayan cite ni? layan la doe. best wey. blaja sikit camne nak jadi suami yang baik,, kahkahkah

KFK said...

haaa kfk la bkn kfc..huhuhh..
punyala bez kn cite ni..sweet2 gitu..haha

munira sajuti said...

sweet sgt kot, KFK. bace novel die tak? lagi superb best. kikiki, ulang bace nak dekat 5kali.

KFK said...

x bce pon sbb orng kte novel die x sdp cerite die lg sedap kan..

biskut.marie said...

munira - eleh , ak taw la kfk , ak sje je tulis kfc sbb ak suke merepek . apada~

kfc - ak mmg xder jiwa . sbb 2 ak x layan cite nih .