Saturday, October 1, 2011

X matang !!!

ok disebabkan sekarang tgh sejuk jer , nk plak luar hujan renyai² je . so ak teringat satu kisah dulu² berkenaan dengan sejuk. sejuk mengikut kamus ak sendiri la kan bermaksud kecut, menggigil, terketar², sweater tebal, selimut tebal, baju tebal sah otak ak mmg tengah bebal. ok teruskan ! masee tuh x silap ak umur ak dalam 7 tahun jika x silap . so pemikiran kompom² x matang, muke pon mase tuh minx penyepak jer , jujur la ak cakap mase kecik ak x cute mcm budak² lain. Tapi sekarang, mungkin disebabkan kesan daripada penggunaan fair&lovely, cute tuh ad la skit dlm 50% kot. ok yg tuh sumpah ak menipu !!!!


berbalik pada cerita, mase ak kecik² mak ayah ak rajin bawak jenjalan melancong sane melancong sini tp still dalam malaysia la . keluarga ak pon sederhana je x mampu lg nk melancong ke luar negara. ok mase tuh family ak g bercuti kt cameron highland kateko ! mase tuh teruuuujaaa gila ak. sampai je check in hotel murah² kt atas tuh . mase tuh kan budak kecik mesti klo masok hotel jd batak sebentar . klo bleh nk nk guling² kt carpet hotel tuh sbb seronok , yg lawak nye tuh . ok b4 g cameron tuh mak ayah ak slalu jgak bwk g tido hotel lain² . tp hotel kt cameron tuh yg membuat ak bingung kanak² mengkudu -,- . lepas je explore dlm bilik hotel tuh ak terus merajuk ngn mak ak





"umi kenapa hotel ni tak ade air cond ? nanti malam tido x sejuk . x best la hotel nih" siyes mase ni ak merajuk + mate berair frust sbb hotel x der aircond


mak ayah ak gelakkan ak terus sampai poco² kate ko !!!


"are-k ~(name timangan ak smpai skrg *kantoi) sini cameron highland  da memang sejuk , sebab tuh dy x letak air cond, dah² jgn nangis. pasal aircond x der pun nak nangis , ape anak lelaki umi ni . x hencem la klo nangis" mak ak cube menenangkan diri ak yg x berapa matang tuh haha


pengajaran cerita: ak pon x tahu ape pengajaran cite  nih , ak bosan² cite je la

2 comments:

aJieM_iyMa said...

hiuhiuhiuuu.. akir ni lawakss lorhh! HAHAHA.. nak econ saje.. demand tgi noh! hakhakhak.. ;D

biskut.marie said...

kecik² ape tahu . tahu nk selesa je . hehe