Wednesday, September 14, 2011

P U L A U P I N A N G

hujung minggu lepas ak bersama dua orang rakan ku yang mengalami penyakit jiwa kacau bercadang untuk mencari ketenagan menjiwai peranan janji juga saranan ucap lah alhamdullilah syukur -,-' disebabkan kan aku ni jenis yg bermasalah , aku dan dua orang rakan ku cuba mencari ketenangan disamping menghayti keindahan ciptaan tuhan . yela dengan tension ditempat praktikel , masalah family lg, ditambah pula dengan kekecewaan yg berlaku semasa mencari cinta . amboi bkn main jiwang kau jah !!! plan last, minit mmbe aku si padel ni ajak jenjalan ala² jason mraz gituh . dy bilang jiwa dy sedang berkecamuk mahukan travelling untuk melupakan segala masalah. so da alang² cita² ak membeli sebuah dslr tercapai, ak pong cube² berkecimpung dalam bidang phtography ni. euuw~ so layan jo la gamba² ak p penang ari tuh 


camare: nikon d3100

photo taken by : Muzakkir, Padel, Haiyan
edited by : Muzakkir
software used : photoshop cs5
date : 10 & 11.9.2010
location : Pulau Pinang

|
|
|
|
V

destinasi pertama selepas menaiki feri , teros gerak ke bukit bendera , tu pon pkol 12 tgh hari br sampai


penat kateko bwk beg besa² , tp mencabar tahap kesabaran dan kekuantan pahang -,-' merepek !!

yg ni acah² beg dy , padahal bwk beg kecik je . pape pown perkenalkan haiyan saranghe oppa

Bruno Mole ! 

Sumpah bkn saya yg kentut dalam keteapi mase nak naik bukit bendera tadi ! percayalah~

serius letih naik pagoda nih . berpeluh like non-halal (cmharam) haha

tahan bus nk gerak padang kota lama

hilang rase penat lepas tengok budak ni main pistol buih tu 

da penat x pK ape dah , baring sajalah . tp kenape dibahagian zip seluar dy sebegitu rupa ? mushkil²

da penat berjalan masa untuk check in . hotel paling murah la nih tp agak menyeramkn !!!

bgon pagi br berani nk tangkap gambar dalam bilik . mlm tu sumpah menyeramkn dan lawak x terkata .

name pon hotel murah , aircond dy mungkin dr zaman p.ramlee . tandas dy pon agak menyeramkan

disebabkan hujan , sampai lambat ke destinasi seterusnye batu feringgi . pkol 12 sampea

ombak kuat dan hujan, dok tepi pantai pas2 lepak kejap je. kenape ak gigit jari doe mase ni hahazz

kedai² lame kt macalister road 

KOMTAR

diserang paparazzi ketika berjalan di 1st Avenue . dpt voucher kate ko !!!

ok mase untuk pulang !!! 

melalaui percutian ini , ak dapat satu pepatah "Duit Rabak, Pengalaman Melambak"
k tu je bye :)


5 comments:

Liyana Aziz said...

wah, pergi penang! x ajak ouh.. dah lama x p penang...

eh, cantik ar gambar2 semua! suka!

apa kes tdo motel macam tu??? kok ye pun bajet, carikla yang semenggah sikit

FaD VaRvAtOs said...

alak takleh potosetet ni? aku nak gmbar baring tu haha! gempak do kau k!

aJieM_iyMa said...

seperti biasa.....santekk pic2 yg ada! :D

biskut.marie said...

yana- bujang bese la motel² murah cmtuh . xnk budget lari

fad- bese² je cik

ima- tq

Anonymous said...

like la gmbar kau.mcm pro..salut la sama ko :)