Saturday, October 22, 2011

ba alip ba ya

Petang semalam aku bekerja menjaja maruah burger seperti biasa , tetapi agak lewat sikit aku menghadirkan diri . bos burger aku nih asik bising je pasal ak datang lewat , lepas tuh buat cerita sedih dy cakap customer ramai td tp semua lari sbb lambat . Penat tension ak pulang dari pejabat pon tak habis lagi , dia leh membebel tak ingat dunia plak, memang tension aku jd television la kn -,-' tak pasal² hilang mood ak nk bekerja hari tuh . muka masam je mase buat kerja . ok berbalik pada tajuk entry nih , masa aku sedang mengisi sos dan mayonis ke dalam botol , datang la seorang customer . budak lelaki , klo tgk halkumnya mungkin dia berusia 14 tahun -,-' 

"bang kasi ayam special 1 , sos ngan mayonis banyak GILE BABI taw bang , banyak GILE BABI taw" memang kurang ajar budak ni berbahasa . kecik² lagi da babi babi . gaya cakap pon terkurang ajar ak rase

"owh kalo mcm tuh lambat la skit siap dik" ak membalas untuk memberi sedikit tunjuk ajar . time ak tgh² tension kau boleh kurang ajar ngn aku

"kenape bang ?" adik tuh tertanye²

"abang nk kne masuk hutan dulu la mcm tuh , nk cari babi jap . sbb kiteorang xder babi . mcm mane ni dik ?" dengan muke siyes ak perli dy

"ahaha okok, burger ayam special 1 sos ngn mayonis banyak GILE jeee" insaf terus budak nih

"lain kali nk order, bahase tu elok skit ye dik" dengan nada yg lembut aku menegur :)


ok ak lapo tgk gamba ni :(


pengajaran cerita : budi bahasa buaya kita . *buaya pon boleh -,-'

3 comments:

TheChekJah said...

terbaik la bro.. haha... boleh guna la cara camtu... kalo dye x guna babi kan, contoh dye ganti babi tu ngan kambing camne lak? rasa cam kurang ajar x?? respon ek..

biskut.marie said...

bg je la oblong kambing skali . oblong kambing ade . 4 ringgit je harge dy . promote² -,-'

wanie said...

tersentuh asenye.. =.="