Thursday, November 3, 2011

Bapok kah Aku ?

cerita ini berlaku sebulan yang lepas , almaklumlah aku ni jenis bekerje siang malam sampai lupe meluangkan mase dengan anak² aku dirumah -,-' . disebabkan aku terlalu sibuk sangat bekerja , sampai nak menghupadate blog pon xder mase kate ko ! . ok sekarang aku da berhenti kerja jual burger dimalam hari, so ada banyak masa yang boleh aku luangkan dengan baby peah <3 baby blog, baby gitar, baby laptop, baby kumera , dan barbiedoll ? -,-' disebabkan banyak masa terluang dimalam hari, aku mengambil kesempatan menyusun sepuluh jari memohon PTPTN, gile babeng aku merepek -____- so disebabkan banyak masa terluang dimalam hari  aku pon hapdet la blog . bosan² 


kejadian berlaku sewaktu aku baru sahaja pulang dari tempat aku berpraktikel . sampai sahaja dirumah aku terus menuju ke bilik air ditingkat atas untuk membersihkan diri dan sabun dibilik mandi♫♪ sabun dibilik mandi♫♪ sabuuunnnn♫♪ -,-' selepas aku mandi aku terus turun ke tingkat bawah untuk mencari makanan sambil bertuala je tp still  tutop aurat okey ! mane x nye , keje kt opis punye la melambak sampai ak stress tahap street fighter . dan disebabkan stress la aku akan menyelogkar dapur untuk mencari sesuap seperiuk nasi . turun je bawah aku nampak adik aku pompuan tuh tgh sembahyang asar diruang tamu , dan mak aku pulak sedang seronok menonton sinetron tv9 jam 6 ptg. 


"umi lauk tengahari td ade lg x ? are-k lapar la" sambil menggaru perut aku menuju ke dapur.


"kau ni x reti nk pakai baju dulu ke ? bertuale je, kang kotor tuala tu kang" hilang kekhusyukan mak ak menonton sinetron indon tuh


"da lapa sangat ni umi, tengah hari td tak makan" tudung saji dibuka dengan penuh harapan agar wujudnya nasi lemak paprich disebalik tudung saji -,-'


"umi baru masak tuh , ambik lauk kt dapur , makan ingat orang kemudian " nasihat yang selalu aku dengar setiap kali aku nak amik lauk :)


sampai je dapur aku terus membuka periuk dan menceduk lauk . mase tuh  lauk ayam sup + cendawan mcm dalam game mario tuh . bende wajib bile makan sup ayam yang mak aku buat, sambal kicap ! pergh kalo sambal kicap xder same lah macam memancing ikan di dalam baldi -,-' tak complete la kn . mase nak g menceduk sambal kicap tuh tiba² ade seekor lipas lalu kat atas kaki belah kiri aku , aku pon ape lagi menjerit tak ingat dunia la


"aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa !!!! ummmmmmmmiiiiiiiiiiiiiiiiii ade lipasssssssssssssss" aku menjerit mcm tuh kate ko ! geli punya pasal


mase tuh mak aku gelakkan aku je, lagipon mak aku da paham yang anak lelaki dy ni memang takot lipas, tapi....... ade satu lagi suara yang memeranjatkan dan buat aku tergelak pon ade . mase mak aku gelakkan aku tuh, ade lagi satu suara yang bunyi nya tengah marah ! datangnya dari arah ruang tamu , bila aku melihat rupa²nya


"ko ni k' orang da raka'at akhir da ! x pasal²  orang kene sembahyang balik" adik pompuan aku tuh marah aku sebab buat dy tergelak!


"ko tgh sembahyang pon leh tergelak ? yang ko gelak kenape ?" aku pon tergelak sbb adik aku kene sembahyang balik gara² aku menjerit sebab lipas tuh


"macammane orang x gelak, kau hari² kt rumah bersenam, setiap kali lepas bersenam tgk badan kt cermin la bagai, badan da macam bapak orang pon takot lipas!" nah ! kena sedas , adik aku mengangjing aku lalu solat asar semula


" T_T " mcm tulah riaksi muka aku lepas adik aku ckp mcm tuh . hahahhahah adik adik nasib baik kau nk SPM taon ni. kalo x da lame ak tangkap lipas tuh baling kt kau dik !!! ape kene mengene -,-'


aku terus duduk kt meja makan tertunduk² memikirkan kata² adik aku td :(

sumpah aku x takot lipas , tp aku akan geli ngn lipas bila lipas tuh sentuh aku !

pengajaran cerita: setiap orang pasti ade kelemahanya :) haha

2 comments:

wanie said...

masuk tandas aku tergelak bro...adooiiaiii....

biskut.marie said...

ni mesti kes gelak berak² plak nih -,-'